Johnas van Lammeren


Frac­tie­voor­zitter

Johnas van Lammeren is sinds 2010 raadslid, fractievoorzitter en werd verkozen tot Beste Raadslid van Nederland. In de gemeenteraad boekte hij successen die landelijke impact kregen, zoals het verbod op consumentenvuurwerk, de Ja-Ja-sticker en het omdraaien van de norm van vlees naar vegetarisch bij de catering van organisaties.

Stad verwarmen op zon, niet door het verstoken van bomen

Johnas strijdt fel tegen de biomassacentrales in Amsterdam en Diemen. “Als stad kunnen we de huizen niet verwarmen door het kappen en verbranden van bomen. De gemeente moet inzetten op écht duurzame oplossingen zoals zonne-energie en het isoleren van huizen. In deze klimaatcrisis is er geen tijd te verliezen.”

Dierenwelzijn

Johnas groeide op in Noord-Brabant en heeft daar al vroeg de misstanden in de Nederlandse bio-industrie gezien. Hier ligt ook de basis voor zijn inzet tegen deze misstanden. Sinds die tijd heeft hij zich op diverse manieren ingezet om dierenwelzijn te verbeteren. Vanaf het eerste uur is Johnas lid lid van de Partij voor de Dieren. Naast dierenwelzijn zijn ook de visie op milieu, eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid voor ieder individu redenen waarom hij zich verbonden voelt met de Partij voor de Dieren.

Aanjager op groen, duurzaamheid en dierenwelzijn
'De afgelopen jaren heb ik samen met fractie de rol van aanjager in de gemeenteraad van Amsterdam met veel plezier vervuld. Niet zelden heeft dat geleid tot mooie resultaten. Ook de komende jaren wil ik mij blijven inzetten voor de partij, om beleidsmakers uit te dagen keuzes te maken voor een groen, duurzaam en diervriendelijk Amsterdam. Voor nu en zeker voor in de toekomst.’

Gerelateerd

Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws