Verbeter de wereld, begin in Amsterdam


Lees nu ons verkie­zings­pro­gramma

3 februari 2022

De Partij voor de Dieren Amsterdam trapt maandag 17 januari de verkiezingscampagne af en wil de wethouder voor Klimaat en Groen leveren. De partij pakt de klimaatcrisis en het verlies van stadsnatuur aan. Participatie wordt weer écht samenwerken. Amsterdam maakt plannen niet voor, maar met inwoners.

Lijsttrekker Johnas van Lammeren: “Klimaatverandering, verlies van stadsnatuur en biodiversiteit, de stikstofcrisis en het kappen van veel te veel bomen. Kunnen we het tij nog keren? Ja, dat kan! Als we in Amsterdam onze krachten bundelen kunnen we juist in onze eigen buurt en stad samen het grote verschil maken. Het is vooral een kwestie van politieke moed.”

Aanpak klimaatcrisis en versterken stadsnatuur
De afgelopen vier jaar koos het stadsbestuur vaak voor de verkeerde route in de klimaatcrisis: biomassacentrales die bomen opstoken en juist zorgen voor meer CO2, energieslurpende datacentrales en windturbines in natuurgebieden.

De Partij voor de Dieren zet vol in op de écht duurzame route: isolatie van woningen, zonne-energie op de Amsterdamse daken en het voorkomen van energie-armoede. Ook kiest de partij voor het behoud en het versterken van de stadsnatuur. De parken, volkstuinen en de Amsterdamse scheggen zijn van grote waarde voor mens en dier, maar waren de afgelopen jaren niet in veilige handen. Leefgebieden van dieren moeten worden beschermd en uitgebreid De Partij voor de Dieren wil de wethouder voor Klimaat en Groen leveren om Amsterdam te vergroenen en verduurzamen.

Samen met bewoners
Fractievoorzitter Johnas van Lammeren: "Groene bewoners moesten de afgelopen jaren vaak in actie komen. De Partij voor de Dieren wil dat participatie weer écht samenwerken wordt. Amsterdam maakt plannen niet voor, maar met inwoners. De Partij voor de Dieren is al twaalf jaar het groene anker en geweten van de Amsterdamse gemeenteraad. We hebben een prachtige kandidatenlijst van ervaren raadsleden en nieuwe kandidaten. We zullen ons weer volop inzetten om onze stad groener, duurzamer en diervriendelijker te maken! Hopelijk kan de Partij voor de Dieren wederom rekenen op de steun van veel Amsterdammers."

Zetelgroei Partij voor de Dieren
De Partij voor de Dieren is sinds 2010 vertegenwoordigd in de Amsterdamse gemeenteraad. De partij groeide snel van 1 naar 3 zetels. En de Partij voor de Dieren zit in de lift, zowel bij de Tweede Kamer-verkiezingen als in de recente peilingen staat de partij op winst.

In de pers:
Van Lammeren (PvdD) wil wethouder Klimaat worden

Gerelateerd nieuws

Doe mee aan de Groene Revolutie Amsterdam

Groen, parken, stadsnatuur en natuurlandschap worden in Amsterdam bedreigd. Het stadsbestuur pronkt met rigoureuze vergroenin...

Lees verder

Kies voor echt klimaatbeleid

De Partij voor de Dieren heeft ambitieuze klimaatambities en wil dat Amsterdam in 2040 klimaatneutraal is. Een onderdeel daar...

Lees verder