Kies voor echt klimaat­beleid


Stem Partij voor de Dieren

21 februari 2022

De Partij voor de Dieren heeft ambitieuze klimaatambities en wil dat Amsterdam in 2040 klimaatneutraal is. Een onderdeel daarvan is dat Amsterdam op termijn geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen, zoals aardgas. Het beleid om Amsterdam versneld aardgasvrij te maken schiet hierin echter haar doel voorbij door gebruik te maken van onder andere biomassa. Dat zorgt voor nog meer CO2-uitstoot.

De Partij voor de Dieren wil daarom dat energiebesparing en zon op dak een veel grotere rol gaan spelen in het duurzaamheidsbeleid van Amsterdam. Naast technische aanpassingen, zoals betere isolatie, warmtepompen en LED-verlichting, kiezen we ervoor om bepaalde dingen niet of minder te gaan doen. Er is in ons dichtbevolkte land bijvoorbeeld geen ruimte om onbeperkt energieslurpers zoals datacenters en de kunstmestindustrie toe te staan. Bestaande datacenters worden verduurzaamd en er komen geen nieuwe datacenters meer bij.

In de Balie ging onze lijsttrekker Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) in debat met GroenLinks over het Amsterdamse klimaatbeleid. Bekijk het hele debat hier en lees ook: ‘We kunnen ook zonder warmtenet van het gas’ van Johnas van Lammeren.

Gerelateerd nieuws

Verbeter de wereld, begin in Amsterdam

De Partij voor de Dieren Amsterdam trapt maandag 17 januari de verkiezingscampagne af en wil de wethouder voor Klimaat en Gro...

Lees verder

Kunstenaar Rop van Mierlo maakt nieuwe campagneposters

Kunstenaar Rop van Mierlo heeft nieuwe, prachtige posters voor de Partij voor de Dieren in Amsterdam gemaakt. Rop van Mierlo ...

Lees verder