Jennifer Bloemberg-Issa


Frac­tie­voor­zitter

Jennifer Bloemberg-Issa maakt zich net als haar collega-raadsleden hard voor het groen in de stad. Jennifer: 'We zetten ons in voor een stad met veel groen en een schone lucht zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van Amsterdam!'

Groene stad

Nieuwbouw moet samen gaan met uitbreiding van het groen. Met haar steun in de raad ging het nieuwe volkstuinenbeleid waarbij de huren explosief zouden stijgen en de tuinders grond moesten inleveren van de baan. Volkstuinen, de groene parels van de stad, krijgen haar volle inzet.

Ook kreeg ze steun voor nieuwe parken in Haven-Stad en vraagt ze consequent aandacht voor de bedreiging van de Lutkemeerpolder, de laatste biologische akkerbouwgrond van Amsterdam die de gemeente wil bebouwen met distributiecentra.

Jennifer heeft Algemene Sociale Wetenschappen en Sociologie gestudeerd en is naast haar raadslidmaatschap docent in het voortgezet onderwijs en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Jennifer woont in Driemond.

Portefeuilles in de gemeenteraad:
Ruimtelijke Ordening (RO), Onderwijs, Zorg en Armoedebestrijding (OZA) en Algemene Zaken (AZ).

Lees ook:
Parool: ‘Investeer in cohesie, blijf van tuinparken af’
Parool: ‘Een eigen park hoort bij Haven-Stad’

Gerelateerd

Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws