Amsterdam breekt het groen af in nieuwe Hoofd­groen­structuur


Oproep aan Amster­dammers om in te spreken

22 december 2021

Het stadsbestuur misleidt Amsterdammers over de plannen voor de nieuwe Hoofdgroenstructuur vindt de Partij voor de Dieren. Amsterdammers worden tijdens de inspraakperiode met ronkende teksten over 'radicale vergroening' en gesponsorde items op het verkeerde been gezet. Veel plannen in de nieuwe Hoofdgroenstructuur koersen juist af op radicale ontgroening.

De greenwash-communicatie van de gemeente draait op volle kracht met teksten als "Amsterdam gaat rigoreus vergroenen" en "we hebben nieuwe plannen om groengebieden in onze stad te beschermen en te versterken". Dit terwijl er de afgelopen jaren juist aan de lopende band groen in de stad verdween.. Bomen kappen voor een evenemententerrein in het Noorderpark, de Meervaart in de Sloterplas, windturbines in kwetsbare vogelgebieden of een busbaan door het Westerpark zijn slechts enkele voorbeelden. En er staat meer ontgroening op stapel zo blijkt uit de plannen voor de nieuwe Hoofdgroenstructuur.

Bescherm de Hoofdgroenstructuur
Jennifer Bloemberg-Issa (raadslid Partij voor de Dieren): "De gemeente heeft plannen voor nieuwe kunstgrasvelden in het Diemerpark, terwijl juist hier de biodiversiteit zeer hoog is. Er is veel weerstand tegen de gemeenteplannen van groene Amsterdammers. De gemeente luistert niet naar natuurbeschermers en wil zelfs nog meer kunstgrasvelden in de natuur met deze nieuwe Hoofdgroenstructuur."

"De gemeente wil dat de Hoofdgroenstructuur 'groeit en meebeweegt' als de stad daarom vraagt. Dat doet bij ons alle alarmbellen rinkelen, want de Hoofdgroenstructuur is juist het groen waarvan we als Amsterdam al jaren zeggen: "Daar blijven we met onze handen vanaf. Helaas denkt dit stadsbestuur daar anders over", zegt Jennifer Bloemberg-Issa. De Partij voor de Dieren raadt alle groene Amsterdammers aan om op de plannen voor deze nieuwe Hoofdgroenstructuur in te spreken.

Beleidskader Hoofdgroenstructuur

Inspreken op Hoofdgroenstructuur

Lees ook: Basisgroen niet veilig bij college

Gerelateerd nieuws

Amsterdam is er klaar voor!

Amsterdam is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022! De leden van de Partij voor de Dieren hebben zondag de...

Lees verder

Amsterdamse plannen voor nieuwe datacentra gaan over de rug van mens en klimaat

De gemeente Zeewolde gaf afgelopen week groen licht voor de bouw van een nieuw datacentrum van Facebook. Ook Amsterdam heeft ...

Lees verder