Raadslid Jennifer Bloemberg-Issa op bezoek bij de Ruige Hof


18 november 2021

In Amsterdam Zuidoost brengt natuurvereniging de Ruige Hof de natuur dichter bij stadsbewoners. Raadslid Jennifer Bloemberg-Issa ging op werkbezoek bij deze groene parel in Zuidoost. Bewoners onderhouden maar liefst twee natuurgebieden, enkele tuinen en in het natuurcentrum worden veel natuuractiviteiten georganiseerd.

Jennifer Bloemberg-Issa: "De Ruige Hof gaf ons een prachtige rondleiding in het natuurgebied. De Partij voor de Dieren waardeert de betrokkenheid en kennis van de bewoners enorm. Dat zie je terug in het beheer: vakkundig en met liefde voor het gebied. Tijdens onze wandeling kwamen we bijvoorbeeld fazanten tegen en er zijn ook vogels van de Rode Lijst. Er is een grote variƫteit aan dieren en bijzondere planten. Prachtig om te zien hoe dat kan in een stedelijke omgeving! Uiteraard hebben we ook gesproken over wat de gemeenteraad voor de Ruige Hof kan betekenen."

Meer weten over de Ruige Hof? Bekijk de website voor meer informatie over de vereniging, lid worden en de activiteitenagenda.