Marc Emmerik


Raadslid

Marc Emmerik zet zich in voor een groen, duurzaam, schoner en inclusief Amsterdam. Opgegroeid dichtbij Europa's grootste gifbelt (Diemerzeedijk) maakten protestacties van zijn moeder hem al vroeg milieubewust. Hij streeft naar een mens-, dier-, natuur-, en milieuvriendelijker Amsterdam, iets waar de PvdD als aanjager van andere politieke partijen als geen ander voor kan zorgen!

Marc studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en is algemeen directeur van het multidisciplinaire, duurzame en veganistische indoor festival Grauzone (genomineerd tot beste festival van Nederland in 2023). Tevens is hij muzikant en DJ en schrijft al meer dan 20 jaar teksten over milieu, duurzaamheid en dierenrechten. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij mede-campagneleider. Marc woont met zijn dochter en twee katten in Amsterdam Oost.

Gerelateerd

Terugblik op de raad: 20 september 2023

Tijdens de afgelopen raadsvergadering hebben wij ons weer ingezet voor dierenwelzijn, milieu, de bescherming van groen en het opkomen voor de kwetsbaren in onze samenleving. Over de door ons ingediende moties, amendementen en gestelde mondelinge vragen kun je in deze terugblik meer lezen. Weidegang van paarden Volgens berichtgeving van het Noord-Hollands Dagblad staan de paarden van de Holland...

Moties Nieuws