Groen in de stad


Wetenschappers waarschuwen dat we door het biodiversiteitsverlies het punt naderen waar veranderingen in de natuur onomkeerbaar zijn. Ook in Nederland staat natuur onder hoge druk. Natuurgebieden zijn opgeofferd voor asfalt, bedrijventerreinen en stedebouw. Vermesting en verdroging, vooral als gevolg van de intensieve landbouw en de veeindustrie, brengen veel schade toe. Van de oorspronkelijke biodiversiteit is in Nederland nog maar 15% over. En het verlies aan plant- en diersoorten gaat nog altijd door.

Groene steden en dorpen leveren ons daarom veel op: we besparen energie, hebben minder last van wateroverlast en hoeven in de zomer niet te vluchten voor de hitte van opgewarmd beton. Met groen om ons heen zijn we stukken gezonder. Dat geldt niet alleen voor onszelf, maar ook en vooral voor onze kinderen. De Partij voor de Dieren geeft natuur de prioriteit die zij verdient. We plaatsen het belang van een gezonde aarde boven het belang van economisch gewin op de korte termijn. We vinden dat iedereen recht heeft op een groene leefomgeving.

In Amsterdam zet de Partij voor de Dieren zich dan ook in om het groen in en om de stad te beschermen en te laten toenemen.

Het standpunt Groen in de stad is onderdeel van: Groen

    Word actief Doneer

Gerelateerd

Bescherm Natuur­­netwerk Nederland rondom de Gaas­perplas

Partij voor de Dieren wil uitleg over intensieve recreatieplannen rond de Gaasperplas

In het prachtige natuurgebied rond de Gaasperplas wil het stadsbestuur horeca vestigen en een museale functie, maar dat is niet toegestaan. Om dit wel mogelijk te maken in het beschermde NatuurNetwerk Nederland (NNN)-gebied heeft het college een uitruil voorgesteld aan de provincie. De Partij voor de Dieren wil tekst en uitleg van het college over deze 'uitruil' en maakt zich zorgen over de recrea...

Moties Vragen Nieuws
Moties Vragen Nieuws