4 miljoen subsidie aan Artis zonder beter dieren­welzijn


De gemeen­teraad houdt dieren in gevan­gen­schap ter vermaak

12 oktober 2018

Woensdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad van Amsterdam tegen plannen van de Partij voor de Dieren om Artis diervriendelijker te maken. De meeste partijen vonden een eventueel rookverbod in Artis belangrijker om over te discussiëren dan het welzijn van de dieren. Zo betoogden PvdA en D66 dat Artis genoeg doet en ze erop vertrouwen dat alles in het belang van de dieren gebeurt. Opvallend was dat GroenLinks helemaal geen bijdrage leverde over het onderwerp en tegen het voorstel stemde om te stoppen met de dieronvriendelijke fokprogramma’s waar de dierentuin aan meedoet.

De Partij voor de Dieren vindt het niet getuigen van respect voor dieren om ze in gevangenschap te houden, in veel te kleine leefruimtes, ter vermaak van mensen. Raadslid Anke Bakker: “Artis broedt ook nog eens honderden kuikens uit met een broedmachine om ze te voeren aan de roofdieren. Terwijl aan voer al geen gebrek is: de vleesindustrie vernietigt jaarlijks meer dan 30 miljoen ongewenste hanenkuikens. Dit valt voor ons niet uit te leggen als educatief”.

De ingediende moties gingen over het stoppen met uitbroeden van kuikens in de broedmachine, het stoppen met de fokprogramma’s, het maken van een plan om bepaalde dieren niet meer te houden die een veel groter territorium nodig hebben en het maken van een plan om Artis helemaal te transformeren naar een park zonder tentoongestelde dieren.

Klik hier om de hele bijdrage van Anke terug te lezen.

Gerelateerd nieuws

Dakloze hondenbezitters uit de kou

De regeling om honden van daklozen tijdens winterkoude in het asiel onder te brengen, wordt uitgebreid. De regeling die eerde...

Lees verder

Puppy's niet belasten met studentenstress

De PvdD heeft schriftelijke vragen gesteld over het bericht dat de UvA een ruimte gaat inrichten waarin studenten volgende we...

Lees verder