Dakloze honden­be­zitters uit de kou


8 oktober 2018

De regeling om honden van daklozen tijdens winterkoude in het asiel onder te brengen, wordt uitgebreid. De regeling die eerder op initiatief van de Partij voor de Dieren werd ingesteld, bleek weinig gebruikt wegens onbekendheid en het gebrek aan vervoer. In samenwerking met de dierenambulance wordt het vervoer bij toekomstige winterkou ook voor de honden geregeld.

De Partij voor de Dieren ontving eerder signalen over daklozen met honden die niet konden verblijven in de speciaal ingestelde winterkoudeopvang, maar ook niet in de gelegenheid waren hun hond naar het asiel te brengen om daar gebruik te maken van de winteropvang voor de hond. Dit zorgde er naar verluid zelfs voor dat sommige daklozen toch met hun hond in de kou overnachtten. Hierop drong raadslid Anke Bakker aan op het uitbreiden van de regeling met vervoer, wat direct door de wethouder werd opgepakt. Ook zal de bekendheid van de regeling worden vergroot.

Vanaf de aankomende winter kunnen daklozen hun hond naar een centraal punt in de binnenstad brengen, vanwaar de dierenambulance de honden vervoert naar het asiel. Met het uitbreiden van de opvangregeling met vervoer, hoopt de Partij voor de Dieren dat het dit jaar niet meer voor zal komen dat daklozen en hun hond in de kou slapen. Deze regeling geldt alleen tijdens de winterkouderegeling, wanneer het zo hard vriest dat het onverantwoord is om buiten te slapen.

Gerelateerd nieuws

Toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen

De Partij voor de Dieren heeft het college gevraagd naar het verdwijnen van zitplaatsen bij haltes voor het openbaar vervoer....

Lees verder

4 miljoen subsidie aan Artis zonder beter dierenwelzijn

Woensdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad van Amsterdam tegen plannen van de Partij voor de Dieren om Artis di...

Lees verder