Mischa Meerburg


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger

Mischa werkte in de wereld van duurzame energie bij verschillende organisaties en bedrijven: Alliander, stichting !Woon en zonnepanelenbedrijf Wocozon. Mischa: "In die jaren heb ik nuttige ervaring opgedaan over de praktische kant van de energietransitie. En naast mijn betaalde werk zette ik me in voor een groener en eerlijker beleid inAmsterdam. Eerst bij Huurdersbelang Zuid waar ik me heb hard gemaakt voor duurzame en betaalbare huisvesting. Daarna werd ik vrijwilliger bij Amsterdam Fossielvrij.

Met innovaties alleen komen we er niet. Er moet politiek gezien nog veel gebeuren om te zorgen dat de fossiele economie nu echt gaat plaatsmaken voor duurzame alternatieven. Veel politieke leiders hebben de mond vol van duurzaamheid maar durven niet in te gaan tegen macht van de industrie en het grote geld. De Partij voor de Dieren snapt dat het vergroenen van de samenleving niet mogelijk is zonder systeemverandering.

Keuzes die wij in Amsterdam maken hebben invloed op het klimaat en kwetsbare ecosystemen over de hele wereld, zoals bijvoorbeeld bij het importeren van houtige biomassa uit het buitenland om hier onze woningenmee te verwarmen. Tegelijkertijd merken wij hier de steeds hetere zomers en heftige regenval als gevolg van klimaatverandering. Ik wil me de komende tijd vooral bezig houden met dossiers die te maken hebben met klimaat, energie, aardgas-vrij, adaptatie en duurzaam wonen."

Gerelateerd

Nieuws