Amsterdam: een groene of grijze stad om in te wonen?


Partij voor de Dieren wil meer groen en ruimte voor sport

12 november 2020

Wat voor stad wil Amsterdam zijn: groen of grijs? Bij nieuwe woningplannen, zoals bij Buiksloterham, plant het college te weinig ruimte voor groen en sport. Amsterdam kent de groennorm en de sportnorm, maar deze normen worden in de bouwplannen niet gehaald. Raadslid Jennifer Bloemberg-Issa wil dat woonwijken toekomstbestendig zijn, minimaal voldoen aan de groen- en sportnorm en ruimte bieden aan Amsterdammers om te ontspannen in de buurt.

Bij bewoners van Buiksloterham zijn er terecht veel zorgen over het aantal woningen dat wordt toegevoegd. In de nieuwe wijk dreigt te weinig ruimte voor sport en groen te komen. Jennifer Bloemberg: “We moeten voorkomen dat Amsterdam een grijze, volgebouwde stad wordt. Het is niet of huizen of groen en sport. Het kan én-én: in Amsterdam-Noord kunnen nieuwe woningen gerealiseerd worden, maar wel met een goede balans tussen wonen, groen en sport. De Partij voor de Dieren wil een leefbare stad waar ruimte is voor Amsterdammers, om te bewegen, om buiten te wandelen, te sporten en in het groen te zijn.

De Partij voor de Dieren diende meerdere moties in tijdens de gemeenteraad van 4 en 5 november. Twee moties riepen het college op de groennorm en de sportnorm te behalen in Buiksloterham. Ook werd gevraagd om een stikstofonderzoek. De moties werden niet gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad. De motie over onderzoek naar de risico’s van watervervuiling voor omwonenden werd aangenomen.

Gerelateerd nieuws

Zorgen over de toekomst van de Gaasperplas

De gemeenteraad bespreekt vandaag het toekomstplan voor de Gaasperplas. De Partij voor de Dieren heeft samen met bewoners gro...

Lees verder

Zorgwekkende verdubbeling van datacenters rond Amsterdam

Wereldwijd is er een toename van het dataverbruik, met als gevolg de groei van datacenters. Met name Amsterdam heeft een grot...

Lees verder