Koe met kalf gebruikt voor recla­me­stunt brood­jeszaak


3 mei 2017

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft vandaag meldingen ontvangen over een koe die met haar pasgeboren kalf een broodjeszaak in Amsterdam Zuid moet promoten. De koe en het kalf staan op de stoep langs een drukke weg en moeten de aandacht van voorbijgangers trekken voor een jubileum van de broodjeszaak. De fractie is hier hard mee bezig en heeft meteen bij de gemeente navraag gedaan of dit is toegestaan.

Raadslid Johnas van Lammeren: “Ondanks dat er een vergunning voor is verleend, is het bizar dat voor dit soort acties dieren worden ingezet. Een koe hoort met haar pasgeboren kalf niet langs de Amstelveenseweg te staan.”

Het stadsbestuur heeft na vragen van de PvdD al toegezegd het evenementenbeleid dit jaar nog aan te passen zodat er voor evenementen waarbij dieren betrokken zijn in het vervolg altijd een evenementenvergunning moet worden aangevraagd. Hierin komen verschillende verplichtingen te staan. Wat de Partij voor de Dieren betreft komt er een einde aan het inzetten van dieren voor reclamestunts.

De Partij voor de Dieren verzette zich al vaker tegen reclame-uitingen met dieren in Amsterdam. Zo werd eerder in het centrum van de stad een kameel ingezet ter promotie van een nachtclub en een rendier ter promotie van een onderbroekenmerk. Hoewel de acties met deze wilde dieren niet vergund en dus overtredingen waren, bleven consequenties uit. Ook is het nog toegestaan om met uilen en roofvogels op braderieën te staan. De Partij voor de Dieren blijft zich sterk maken tegen dit onnodige dierenleed.

Update:
Volgens de Europese wetgeving is het verboden dieren te vervoeren wanneer dieren in de week ervoor geworpen hebben of wanneer het pasgeboren zoogdieren betreft waarvan de navel nog niet volledig geheeld is. Raadslid Johnas van Lammeren heeft daarom schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Eindelijk maatregelen bij ‘moordsloot’ in Noord

Gemeente Amsterdam treft eindelijk maatregelen bij de sloot aan de Stoombootweg in Amsterdam-Noord, waar al zeker zeventien k...

Lees verder

Monitoring op handhaving dierenmishandeling

De gemeenteraad van Amsterdam heeft unaniem een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen om de handhaving op dierenmisha...

Lees verder