Moni­toring op hand­having dieren­mis­han­deling


10 mei 2017

De gemeenteraad van Amsterdam heeft unaniem een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen om de handhaving op dierenmishandeling te monitoren. Doordat dierenwelzijn prioriteit is in het Stedelijk Handhavingskader worden ambtenaren in verschillende domeinen opgeleid om dierenmishandeling te herkennen en te melden. Het is dan wel van groot belang dat er gevolg wordt gegeven aan de meldingen, en dat wordt nu in kaart gebracht.

De Partij voor de Dieren is zeer verheugd dat dierenwelzijn een van de prioriteiten is van de stedelijke handhaving in 2017 en 2018. Dit betekent dat er op allerlei fronten aandacht komt voor dierenwelzijn binnen de gemeentelijke handhaving. Helaas blijkt nu al dat er ondercapaciteit is als het aankomt op het snel oppakken van meldingen over dierenmishandeling en –verwaarlozing. De PvdD wil daarom dat in kaart wordt gebracht welk gevolg er aan de binnengekomen meldingen wordt gegeven. Dankzij het aannemen van de motie, krijgt de gemeenteraad hiervan in de zomer van 2018 een overzicht .

Het liefst ziet de Partij voor de Dieren een goed functionerende dierenpolitie met voldoende mogelijkheden om adequaat op te treden en blijft zich hier sterk voor maken. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren dringt al sinds zijn aantreden in de gemeenteraad aan op adequate handhaving op dierenwelzijn.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Koe met kalf gebruikt voor reclamestunt broodjeszaak

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft vandaag meldingen ontvangen over een koe die met haar pasgeboren kalf een broodjesza...

Lees verder

Voorlichting over gevaren van oplopende hitte in geparkeerde auto’s

Er komt aandacht voor de gevaren van de snel oplopende temperatuur in geparkeerde auto’s bij warm weer. Het komt nog steeds v...

Lees verder