Eindelijk maat­re­gelen bij ‘moord­sloot’ in Noord


28 april 2017

Gemeente Amsterdam treft eindelijk maatregelen bij de sloot aan de Stoombootweg in Amsterdam-Noord, waar al zeker zeventien katten verdronken. De Partij voor de Dieren dringt al sinds 2014 aan op uittreedplaatsen voor dieren die er te water zijn geraakt. Binnenkort worden er hekken en eilandjes geplaatst om de sloot met hoge, steile damwand veiliger te maken.

Al in mei 2014 vroeg de Partij voor de Dieren om maatregelen en zouden er trapjes geplaatst worden. Toch ontving de PvdD nog berichten dat er katten verdronken, ook nadat de trapjes zouden zijn geplaatst. Toen in november 2016 wederom een kat verdronk vroeg PvdD-raadslid Johnas van Lammeren een spoeddebat hierover aan. Daarnaast stuurde hij een brief naar bestuurscommissie Amsterdam-Noord met het dringende verzoek om de sloot te beveiligen.

De sloot wordt binnenkort voorzien van vier eilandjes van kokosvezel waar katten zich aan op kunnen trekken. Langs de damwand wordt een hekwerk geplaatst, waardoor katten maar ook kinderen niet zomaar in de sloot kunnen belanden. De Partij voor de Dieren ziet het liefst natuurlijk aflopende oevers bij water, zodat alle dieren die in het water belanden er gemakkelijk uit kunnen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD stelt vragen over uitbroeden van kuikens Artis voor dierenvoer

Onder het mom van educatie kunnen kinderen met Pasen in Artis bekijken hoe eieren in een broedmachine worden uitgebroed. Daar...

Lees verder

Koe met kalf gebruikt voor reclamestunt broodjeszaak

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft vandaag meldingen ontvangen over een koe die met haar pasgeboren kalf een broodjesza...

Lees verder