Genees­kundige zorg voor dieren betaalbaar en bereikbaar voor iedereen


Onze motie om prijzen te reguleren werd aange­nomen!

21 december 2023

De afgelopen zeven jaar hebben investeerders op grote schaal dierenartsenpraktijken opgekocht. De prijzen van een bezoek aan de dierenarts zijn daardoor flink gestegen. Wat de Partij voor de Dieren betreft moet geneeskundige zorg voor dieren betaalbaar en bereikbaar blijven voor iedereen. Daarom stelden wij vragen aan de wethouder en dienden wij een motie in om deze hoge kosten aan banden te leggen.

Tijdens de raad lichtte raadslid Judith Krom toe: "Onder andere in het NRC was te lezen hoe private equity clubs de dierenartsbranche overnemen, en dat die vervolgens idioot hoge prijzen rekenen voor behandelingen. En mensen die met een ziek dier komen, die ontzettend van hun beestje houden en alles willen doen om het te redden of gezond te maken voelen zich onder druk gezet en betalen deze prijzen. Geneeskundige zorg voor dieren wordt zo onbetaalbaar. Baasjes krijgen met onvoorzien hoge kosten te maken waardoor ze zich in de schulden moeten steken of zelfs de zorg gaan uitstellen, met alle gevolgen voor het dier en eventueel nog hogere kosten voor de eigenaar doordat het dier steeds zieker wordt en meer zorg nodig heeft," aldus Judith.

Daarom diende zij een motie in waarin ze de wethouder vraagt zich hard te maken voor een verlaging van het btw-tarief, en voor regulering van dierzorg, net zoals dat in andere medische sectoren het geval is. De wethouder onderschreef het belang van betaalbare zorg voor dieren. Deze motie werd vervolgens door de gemeenteraad aangenomen!

Gerelateerd nieuws

Amsterdam gaat werk maken van lokale teelt van biobased materialen

Amsterdam gaat in aanvulling op de Agenda Circulair 2023-2026 concrete stappen nemen om de lokale productiecapaciteit van bio...

Lees verder

Amsterdamse jaarwisseling: bijna 3 ton aan schade en 567 klachten bij het Partij voor de Dieren meldpunt!

Had je een kater na de jaarwisseling? Amsterdam houdt in elk geval ook een flinke kater over aan deze jaarwisseling, met een ...

Lees verder