Duide­lijkheid over hoeveelheid gekapte bomen


20 september 2016

Vanaf dit jaar houdt de gemeente voor het eerst bij hoeveel bomen er in Amsterdam gekapt worden. De Amsterdamse Partij voor de Dieren vroeg eerder dit jaar om het overzicht van gekapte bomen, nadat er bij het ADM terrein bomen illegaal gekapt werden.

Dat er meer inzicht in het Amsterdams kapbeleid komt ziet PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren als een stap vooruit: “Controleren wat er met het groen in Amsterdam gebeurt is simpelweg niet te doen als er niet eens geteld wordt hoeveel bomen er tegen de vlakte gaan. Nu dit aantal boven tafel komt, moeten we inzetten op het herplanten van alle bomen én het tegengaan van grootschalige bomenkap.”

Daarnaast wordt het voor Amsterdammers makkelijker om te zien welke bomen er gekapt gaan worden. Dankzij een voorstel van de PvdD gaat de gemeente werken aan een bomendashboard op de website, waarbij te kappen bomen en nog te planten bomen worden aangegeven. Ook heeft de wethouder na een motie toegezegd communicatie van omwonenden aandacht te geven. De PvdD wil dat in Amsterdam het behoud van bomen meer centraal komt te staan. “Bomen zuiveren lucht, helpen tegen stress en verminderen verkeerslawaai. Genoeg redenen om het kappen van bomen zoveel mogelijk tegen te gaan,” aldus van Lammeren. Een motie van de partij om bij het bouwrijp maken van grond zoveel mogelijk rekening te houden met waardevolle bomen en er voor zover mogelijk om heen te bouwen werd helaas verworpen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Aandacht voor cirkel van geweld neemt toe

De aandacht voor dierenmishandeling neemt toe binnen de aanpak van huiselijk geweld. Dit is nodig omdat in de helft van de ge...

Lees verder

Compenseer bomenkap Amsterdamse Bos

De Partij voor de Dieren heeft kritische vragen gesteld over de compensatie van 4800 bomen die in het Amsterdamse Bos gekapt ...

Lees verder