Aandacht voor cirkel van geweld neemt toe


16 september 2016

De aandacht voor dierenmishandeling neemt toe binnen de aanpak van huiselijk geweld. Dit is nodig omdat in de helft van de gevallen van huiselijk geweld ook dieren het slachtoffer worden. Dierenmishandeling staat op verzoek van de Partij voor de Dieren nu ook vermeld op Amsterdamse websites over huiselijk geweld.

Signalen dierenmishandeling
Op de website van Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, het regionaal meldpunt voor huiselijk geweld, worden signalen opgesomd die op dierenmishandeling duiden. Ook staat vermeld welke actie je kunt ondernemen. PvdD-raadslid Johnas van Lammeren vindt het belangrijk dat er meer bewustwording komt voor de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling. “Door de cirkel van geweld nog beter onder de aandacht te brengen kan geweld tegen mens en dier eerder herkend worden.” Ook de gemeente Amsterdam wijst nu op haar website naar het vaak samengaan van huiselijk geweld en dierenmishandeling.

Huisdieren mee
Amsterdam heeft sinds kort een opvang waar slachtoffers van huiselijk geweld ook hun huisdier mee naartoe kunnen nemen. Dit is nodig omdat zij hun dieren bij hun vlucht niet willen achterlaten. Inmiddels bevinden zich ook al honden en katten in de opvang. Van Lammeren vindt het een goede ontwikkeling dat mensen de opvang weten te vinden. “Slachtoffers van huiselijk geweld stellen hun vlucht vaak uit wanneer hun dieren niet mee kunnen. Ze willen hun huisdier niet in de steek laten. Daarom is zo’n veilig onderdak voor mens en dier van groot belang.”

Gerelateerd nieuws

Extra geld voor Dierenambulance Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft besloten om de Dierenambulance eenmalig een extra subsidie van 100.000 euro toe te kennen. Dit op...

Lees verder

Duidelijkheid over hoeveelheid gekapte bomen

Vanaf dit jaar houdt de gemeente voor het eerst bij hoeveel bomen er in Amsterdam gekapt worden. De Amsterdamse Partij voor d...

Lees verder