De vervuiler betaalt: óók voor het riool


26 juni 2024

Goed nieuws: er komt een onderzoek hoe de rioolheffing voor grootgebruikers van het riool progressiever kan worden gemaakt. Ook voor het riool moet dan gaan gelden "de vervuiler betaalt". Na aandringen van fractievoorzitter Anke Bakker stelt wethouder Van der Horst voor om eind 2024 met een plan te komen.

De stad staat voor grote uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie, en het is cruciaal dat onze riolen toekomstige hevige regenval aankunnen. De Partij voor de Dieren vindt het daarom niet meer dan eerlijk dat de bedrijven die het riool het meest belasten, hier ook naar rato voor betalen. Dat gebeurt nu niet. Anke Bakker vroeg tijdens de raadsvergadering opheldering over deze kwestie. De wethouder was het met de Partij voor de Dieren eens en gaat aan de slag. De extra inkomsten uit deze rioolheffing kunnen dan worden ingezet om de stad toekomstbestendiger te maken, en dat is hard nodig. Eind 2024 verwachten we de uiteindelijke plannen.

Gerelateerd nieuws

De Partij voor de Dieren verontwaardigd om korte reactie stadsbestuur op ARTIS-voorstel: “de dieren verdienen meer dan dit.”

In hartje Amsterdam leven honderden diersoorten samen op 15,1 hectare grond. Hun dagen slijten zij in kleine, kunstmatige ver...

Lees verder

Amsterdam sjoemelt met groen voor Haven-Stad

Onlangs sprak de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad over de realisatie van groen in deelgebied Sloterdijk Zuid I van to...

Lees verder