Verlaag voed­sel­aanbod bij Schiphol


2 februari 2016

Schiphol geeft aan dat het aantal vogelbotsingen vorig jaar voor het eerst in tijden is gestegen. Dit terwijl er continue ganzen vergast worden. Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren Amsterdam heeft het college gevraagd aan te dringen op andere methoden om vogels weg te houden bij vliegtuigen.

De partij wil dat het college de provincie oproept efficiënte en diervriendelijke maatregelen te nemen, zoals de omgeving van Schiphol onaantrekkelijk maken voor vogels. Dit kan door het landbouwaanbod aan te passen en rekening te houden met effecten van klimaatverandering. Door de warme winter was er veel voedsel voor vogels aanwezig in het landbouwgebied.

Van Lammeren: “Ganzen vergassen blijkt gewoon niet te werken. Het is tijd dat de provincie eens echt wat aan vliegveiligheid gaat doen door het voedselaanbod bij Schiphol drastisch te verlagen.”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Van der Laan ontvangt 10.000 biologische bloembollen

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft gisteren 10.000 biologische bloembollen in ontvangst genomen. Hij kreeg de bollen va...

Lees verder

Aanscherping houdverbod en hogere pakkans dierenbeulen nodig

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil dat mensen die hun dieren verwaarlozen of mishandelen een verbod op het houden van die...

Lees verder