Subsidies voor Artis en een topin­komen voor de directeur


8 april 2021

De directeur van Artis verdient meer dan twee ton, maar de organisatie krijgt ook jaarlijks miljoenen euro subsidie van de gemeente Amsterdam. De gemeenteraad van Amsterdam heeft uitgesproken dat subsidieontvangers het personeel niet meer mogen betalen dan vermeld in de Wet Normering Topinkomens. Bovendien bleek deze week dat Artis de arbeidsvoorwaarden van 23 medewerkers wilde verslechteren.

Uit het jaarverslag van Artis blijkt dat de directeur van Artis in 2018 een bezoldiging van € 174.043 en in 2019 een bezoldiging van € 204.001 heeft ontvangen. Een stijging van 17 procent. De WNT-norm lag in 2019 op € 194.000 en derhalve heeft de directeur van Artis in 2019 een bezoldiging ontvangen hoger dan de WNT-norm.

Johnas van Lammeren: "Ik wil graag van het college weten of ze op de hoogte zijn gesteld van het salaris van de algemeen directeur van Artis en of de hoogte van dat salaris van invloed is op de vaststelling van de subsidie. Bovendien wil ik ook graag een inhoudelijk oordeel over de overschrijding van de WNT-norm, terwijl Artis de arbeidsvoorwaarden van medewerkers tegelijkertijd naar beneden wil bijstellen."

Lees ook:

- Schriftelijke vragen inzake de subsidie van Artis en de bezoldiging boven de WNT-norm van de directeur
- Trouw: PvdD-fractie verbaasd over hoog salaris directeur Artis
- Telegraaf: Vragen salaris directeur Artis

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Bescherm en behoud de Noorder IJplas

Na de rampzalige plannnen voor de Sloterplas en de Gaasperplas is het nu de beurt aan de Noorder IJplas. Ook daar worden de p...

Lees verder

Grote afvalproblemen in Amsterdam

In november kondigde wethouder Ivens groots een Afvaloffensief aan. De Partij voor de Dieren constateert helaas nog steeds ge...

Lees verder