Straatje opknappen, alle bomen kappen?


Partij voor de Dieren stelt vragen over de kap van 31 bomen

7 januari 2021

De Bos en Lommerweg krijgt een herinrichting. Voor dit project worden maar liefst 31 bomen gekapt. Volgens de stadsdeelbrief aan omwonenden en ondernemers zou de kwaliteit van de bomen slecht zijn en zouden de bomen straks niet meer op de juiste plek staan. De Partij voor de Dieren trekt aan de bel over de kap van het hoge aantal bomen.

Raadslid Anke Bakker: "Amsterdam moet zuiniger zijn op de bomen in de stad en niet de zoveelste straat helemaal kaalkappen. Het behoud van bomen zou het uitgangspunt van een herinrichting moeten zijn. In Amsterdam wordt er veel gekapt, weinig herplant en als er herplant wordt dan staan er nog jaren kleine sprietjes."

De fractie vraagt aan het college of er alternatieve ontwerpen zijn bedacht waarin de bomen wel ingepast kunnen worden met verbeterde groeiplaatsen en of deze optie alsnog onderzocht kan worden. In West zijn recent meerdere straten helemaal kaalgekapt. De fractie is daarom benieuwd of het behoud van bomen een rol speelt in het bomenbeleid van stadsdeel West.

  Wij staan voor:

  Gerelateerd nieuws

  Groenvisie: toenemende drukte in het Amsterdamse groen

  Wat is de toekomst van het Amsterdamse groen? Vandaag bespreekt de gemeenteraad de Groenvisie. Deze visie is onlosmakelijk ve...

  Lees verder

  Investeringen in het Noorderpark... of een evenemententerrein?

  De gemeenteraad stemt volgende week over een krediet van 6,1 miljoen voor de herinrichting van delen van het Noorderpark. De ...

  Lees verder