Inves­te­ringen in het Noor­derpark... of een evene­men­ten­terrein?


Partij voor de Dieren kiest voor de natuur

14 januari 2021

De gemeenteraad stemt volgende week over een krediet van 6,1 miljoen voor de herinrichting van delen van het Noorderpark. De Partij voor de Dieren zal tegen dit plan stemmen.

Raadslid Anke Bakker: "Natuurlijk moet er in de Amsterdamse parken geïnvesteerd worden, maar niet met zo’n zware nadruk op intensiever gebruik. Met dit krediet investesteert het college in een nieuw evenemententerrein met daarbij ruimte voor een terras, midden in het juist ruigere deel van het park tussen de kikkerpoelen. Vrachtwagens van 12 meter lang voor evenementen worden hier straks verwelkomd."

De Partij voor de Dieren maakt zich al langere tijd zorgen om het Noorderpark en heeft meerdere keren schriftelijke vragen gesteld over de plannen. Het college kiest voor verharding, drainage en verlichting. "Wij zouden het ruigere groen en de bomen hier liever laten staan en deze herinrichting achterwege laten. De Partij voor de Dieren vindt dat we de stad niet moeten volbouwen, zodat de groene gebieden ook minder onder druk staan", aldus Anke Bakker.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Straatje opknappen, alle bomen kappen?

De Bos en Lommerweg krijgt een herinrichting. Voor dit project worden maar liefst 31 bomen gekapt. Volgens de stadsdeelbrief ...

Lees verder

Amsterdam vol windmolens?

De wereld zit in een klimaatcrisis en een duurzame energietransitie is dringend nodig. In Amsterdam zoekt het college naar lo...

Lees verder