Spoed­debat over onte­rechte vergun­ning­ver­lening paar­den­koetsen


5 maart 2019

De Partij voor de Dieren heeft een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van het bericht dat het college heeft besloten om de paardenkoetsen in de binnenstad toch een vergunning te verlenen. Een jaar geleden stemde een ruime raadsmeerderheid voor het PvdD-voorstel om de vergunningen vanaf april 2019 niet meer te verlengen.

“Het is ongelofelijk dat een raadsbesluit op deze manier ondermijnd wordt,” vindt raadslid Anke Bakker. “De raad heeft duidelijk de wens uitgesproken om de vergunningen vanaf dit jaar niet meer te verlengen. Dat het college zo kort van tevoren aankondigt dat dit toch wel gebeurt, is niet te begrijpen.”

Het gebruik van paarden op de Dam is veel Amsterdammers al jaren een doorn in het oog, en ook met de toenemende drukte in de stad is het vanuit veiligheidsoogpunt niet meer passend om toeristische paardenkoetsen toe te staan. De Partij voor de Dieren was dan ook verheugd dat er een einde zou komen aan de toeristische paardenkoetsen in de binnenstad. In de raadsvergadering van 13 maart zal de partij het collegebesluit van uitstel ter discussie stellen.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam Fashion week bontvrij

De Amsterdam Fashion Week zal voortaan geen bont meer op de catwalk showen. Dat maakte burgemeester Halsema bekend, nadat zij...

Lees verder

PvdD verbaasd over fossiele keuze linkse collegepartijen

De Partij voor de Dieren Amsterdam is verbaasd over het voornemen van collegepartijen om elektrische auto’s geen korting te g...

Lees verder