Amsterdam Fashion week bontvrij


5 maart 2019

De Amsterdam Fashion Week zal voortaan geen bont meer op de catwalk showen. Dat maakte burgemeester Halsema bekend, nadat zij met de organisatie in overleg was getreden naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren.

Raadslid Anke Bakker stelde voor om bont als weigeringsgrond op te nemen bij de vergunningverlening voor evenementen, maar dit bleek juridisch niet mogelijk. De burgemeester nam hierop het initiatief om met de organisatie in gesprek te gaan, die aangaf geen podium meer te willen bieden aan bont.

De Partij voor de Dieren heeft er al eerder voor gezorgd dat de gemeente geen subsidie verleent aan organisaties die bont gebruiken. Daarnaast gaf het nieuwe college onlangs nog groen licht voor het voorstel van de partij om de verkoop van bont op markten te verbieden.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Groene ruimte in Amsterdam holt achteruit: PvdD vraagt om opheldering

De Partij voor de Dieren Amsterdam vraagt om opheldering over de groene ruimte die afneemt. Uit recent onderzoek van planolog...

Lees verder

Spoeddebat over onterechte vergunningverlening paardenkoetsen

De Partij voor de Dieren heeft een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van het bericht dat het college heeft besloten om d...

Lees verder