PvdD verbaasd over fossiele keuze linkse colle­ge­par­tijen


6 maart 2019

De Partij voor de Dieren Amsterdam is verbaasd over het voornemen van collegepartijen om elektrische auto’s geen korting te geven bij de parkeerautomaat. In november 2017 werd een motie van raadslid Johnas van Lammeren die hiertoe verzocht nog met een grote meerderheid aangenomen.

“De lucht in Amsterdam is ronduit ongezond, het klimaatprobleem zeer urgent. Het is ongelofelijk dat GroenLinks, SP en PvdA deze mogelijkheid om schoner te rijden niet willen aanpakken,” vindt PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren. “Ook de Partij voor de Dieren vindt dat de binnenstad autoluw moet worden. Maar Amsterdam is groter dan de binnenstad, en het een sluit het ander niet uit.”

Eind 2017 diende Van Lammeren een motie in die verzocht om parkeertarieven te differentiëren. Die werd aangenomen met alleen tegenstemmen van het CDA en de VVD. Op dat moment was het juridisch nog niet mogelijk om elektrische auto’s goedkoper te laten parkeren. Vanaf 2021 wordt dit wel mogelijk.

Gerelateerd nieuws

Spoeddebat over onterechte vergunningverlening paardenkoetsen

De Partij voor de Dieren heeft een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van het bericht dat het college heeft besloten om d...

Lees verder

Coalitie legt kosten van festivals neer bij de burger

Grote evenementen brengen schade toe aan onze prachtige Amsterdamse parken. Het college doet daarom bodemonderzoek en legt de...

Lees verder