PvdD tegen doorstart horror­boer­derij El Rief


23 mei 2018

Deze week stuitte de fractie van de Partij voor de Dieren op een aanvraag voor vergunningverlenging van horrorboerderij El Rief. De afgelopen jaren heeft de PvdD vaker aandacht aan de wantoestanden op deze multiculturele stadsboerderij besteed. In 2014 en 2015 werden er ernstig verwaarloosde dieren en dode kalfjes gevonden, en later bleek de stadsboerderij illegaal een slagerij uit te baten. De PvdD vindt het niet wenselijk dat El Rief het terrein blijft exploiteren.

In de vergunningaanvraag van El Rief wordt gevraagd om een verlenging van de exploitatievergunning voor een alcoholvrij horecabedrijf. De Partij voor de Dieren heeft de wethouder gevraagd wat de stand van zaken bij El Rief is en of er andere gegadigden zijn voor de exploitatie van het terrein voor de realisatie van stadslandbouw. Na de zorgwekkende gebeurtenissen en illegale praktijken van El Rief ziet de PvdD liever een betrouwbare partij op de locatie, die daadwerkelijk stadslandbouw gaat realiseren.

In een brief van de wethouder op 28 oktober 2016 werd de stand van zaken beschreven. De eigenaar moest in een bemiddelingstraject verbetering laten zien, maar door het niet nakomen van afspraken is dit traject gestaakt en zijn alle dieren door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uiteindelijk weggehaald. Bij controles begin 2016 werden er in strijd met de exploitatievergunning illegale gebrekkige bouwwerken aangetroffen en bleken er illegale feesten gehouden te worden. Ook zat er een illegale slagerij die vanwege gevaar voor de volksgezondheid is gesloten. Het Dagelijks Bestuur (DB) van Nieuw-West zou in beraad zijn over de onwenselijke situatie en wil nog steeds stadslandbouw realiseren op deze locatie.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Kinderrechten in Amsterdamse zorgregelingen getoetst

Dankzij aangenomen moties van raadslid Jennifer Bloemberg komt er meer aandacht voor de behoeften en rechten van kinderen bij...

Lees verder

Geen vuurwerk in het broedseizoen

De Partij voor de Dieren wil meer duidelijkheid over de handhaving op vuurwerk buiten de jaarwisseling. Raadslid Jennifer Blo...

Lees verder