PvdD stelt vragen over duiven­be­strijding


13 april 2018

De Partij voor de Dieren Amsterdam ontving berichten van verontruste Amsterdammers, die zagen hoe er op een dak van particuliere huiseigenaren een duivenvanger aan het werk was. De duiven werden gevangen in kleine vangkooien en zaten daar soms wel enkele dagen opgesloten, soms in de stromende regen, tot de valkenier kwam om de duiven de nek om te draaien. Inmiddels zijn de kooien verwijderd.

De Amsterdamse GGD zet flink in op het voorkomen van overlast en het bij de bron aanpakken van overlast door dieren, en zeker niet op het doden van duiven. De Partij voor de Dieren vindt het goed dat dit beleid de laatste jaren diervriendelijker is geworden en is verheugd over het opnemen van plaatselijke voerverboden in de APV. Dit soort structurele maatregelen zijn uiteindelijk beter voor mens én dier. Daarom is het des te schrijnender dat het mogelijk is om als particulier bedrijven met een landelijke ontheffing in te huren die zo dieronvriendelijk te werk gaan. Raadslid Anke Bakker stelde vragen en wil onder meer weten of er mogelijkheden zijn om dit soort dieronvriendelijke praktijken te verbieden.

Ook in 2014 speelde een soortgelijke situatie, waarin duiven met een schietnet werden bestreden in de openbare ruimte. Toen bleek dat er onduidelijkheid was over de bevoegdheden door een grijs gebied in de wetgeving.

Lees de schriftelijke vragen hier.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD wil opheldering over nieuw proefdiercentrum

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de plannen van de Vrije Universiteit om een nieuw proefdiercentrum te real...

Lees verder

Invoering festivalheffing voor schoonmaak

Het is mogelijk om vanaf 2020 een extra belasting van €0,66 per kaartje in te voeren voor grote commerciële evenementen in de...

Lees verder