Partij voor de Dieren stelt vragen over illegale feesten in de natuur


26 augustus 2020

De Partij voor de Dieren wil dat er preventief geluidsapparatuur in beslag genomen kan worden bij illegale feesten. Er zijn de afgelopen tijd veel illegale feesten geweest in het Amsterdamse bos, de Gaasperplas en het Twiske. Bij deze feesten worden geen boetes uitgedeeld door de handhavers, geluidsapparatuur wordt niet afgepakt en veel afval en uitwerpselen worden in de natuur achtergelaten. Niet alleen is dit hinderlijk voor omwonenden en schadelijk voor de natuur, ook zijn dit soort illegale feesten potentiële brandhaarden voor de verspreiding van corona.

Het is noodzakelijk dat veiligheidsregio’s preventief kunnen handelen, zodat deze illegale feesten niet van de grond komen. In de Veiligheidsregio Zeeland hebben ze hier op geanticipeerd. Daar is in de noodverordening opgenomen: ”Als de politie of handhaving iemand tegenkomt die onderweg is met geluidsapparatuur, kunnen ze direct ingrijpen - dus nog voordat de dj-installatie wordt opgebouwd en de eerste 'gasten' arriveren. Johnas van Lammeren: "Handhavers worden hiermee in zware tijden ook meer ontlast. Het stopzetten van een illegaal feest in volle gang kost veel meer inzet en mankracht, dan het voortijdig stoppen door middel van het innemen van geluidsapparatuur."

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de mogelijkheid van het beëindigen van illegale feesten in het buitengebied door het innemen van geluidsapparatuur.

Gerelateerd nieuws

Sloterplas: geen theater in het water

Wethouders Meliani en Van Doorninck (GroenLinks) willen de Sloterplas bebouwen: de nieuwe Meervaart moet in de Sloterplas kom...

Lees verder

Partij voor de Dieren zwaar ontstemd over uitstel vuurwerkverbod in Amsterdam

‘De burgemeester schuift het uitvoeren van het vuurwerkverbod af op corona om het gebrek aan handhaving te maskeren. Het heef...

Lees verder