Duurzame huis­bankier voor Amsterdam


28 april 2016

Terwijl gemeente Amsterdam streeft naar een duurzame energievoorziening, pompt bankier van de gemeente ING meer dan honderd miljoen euro in een Russische kolengigant. De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft het college gevraagd om de gemeentelijke bankzaken voortaan via een eerlijke en duurzame bank te doen.

“Het is ongelofelijk dat ING zoveel geld in de vervuilende en achterhaalde kolenindustrie pompt”, aldus PvdD raadslid Johnas van Lammeren. “Gemeente Amsterdam is een grote klant van ING. Van de overheid mag verwacht worden dat zij maatschappelijk verantwoord omgaan met belastinggeld, dus wat de PvdD betreft stapt Amsterdam over naar een eerlijke bank.”

De ING bank scoort slecht op de indicatoren van de Eerlijke Bankwijzer en beloofde eerder nog dat leningen aan de kolenindustrie verminderd zouden worden. In 2013 werd al een motie van de Partij voor de Dieren Amsterdam aangenomen om over te stappen naar een eerlijke bank. De partij heeft nu opnieuw gevraagd om een zo groot mogelijk deel van de bankrekeningen onder te brengen bij een duurzaam opererende bank.

Gerelateerd nieuws

Doorgang 1 mei viering Oosterpark onverantwoord

De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt de beslissing om de 1 mei viering van FNV in het Oosterpark door te laten gaan onver...

Lees verder

Amsterdam allersmerigste lucht van Nederland

Uit nieuw onderzoek van Milieudefensie blijkt dat de luchtkwaliteit in Nederland niet voldoet aan de Europese norm. Amsterdam...

Lees verder