Doorgang 1 mei viering Oosterpark onver­ant­woord


28 april 2016

De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt de beslissing om de 1 mei viering van FNV in het Oosterpark door te laten gaan onverantwoord, gezien de tere staat waarin het park zich bevindt. Bovendien is het een klap in het gezicht van al die mensen die zich inspannen voor het herstel van het Oosterpark.

Vandaag diende het kort geding over de toelating van de 1 meiviering in het Oosterpark, georganiseerd door de FNV. Hoewel FNV meent dat het om een manifestatie gaat, vindt de stichting Herstel Oosterpark dat het meer op een festival lijkt. Daarom stapte Herstel Oosterpark naar de rechter. De Partij voor de Dieren Amsterdam was bij deze zitting aanwezig. De partij is vanaf het begin tegenstander van het festival-gereed maken van de parken in Amsterdam ten koste van groen.

De rechter heeft het bezwaar van stichting Herstel Oosterpark afgewezen. De 1 mei viering zal dus gewoon doorgaan komende zondag. Nota bene het onderzoeksbureau dat de gemeente in de arm heeft genomen om te adviseren over het herstel, de Grontmij, raadde dit soort evenementen eerder af. Het is bijzonder ongeloofwaardig dat ditzelfde bureau nu de gemeente bijstaat om recht te praten dat het evenement wel door kan gaan.

De FNV viering speelt zich deels af op de tere grasvelden van het Oosterpark. Het gras zal hierdoor nog verder beschadigen. Het park heeft al veel te verduren gekregen doordat groen is vervangen door asfalt, en nu is er ook nog zand over bloemen heen gestort.

Er zijn al tijden problemen in het Oosterpark. De huidige renovatie heeft de problemen verergerd. Dit is ook erkend door het college in een spoeddebat aangevraagd door de PvdD. Door de verbouwing van het Oosterpark is het park erg kwetsbaar geworden. Niet voor niks staat vanavond een inspectie van het park door leden van de commissie Duurzaamheid en Groen op de agenda. Duoraadslid Lammert van Raan zal namens de Partij voor de Dieren Amsterdam deelnemen.

Foto's van Herstel Oosterpark: opbouwwerkzaamheden voor de FNV 1 mei-viering

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse partijen lanceren plan lokale aanpak belastingontwijking

Een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad neemt het initiatief om brievenbusfirma’s aan te pakken in Amsterdam. GroenLin...

Lees verder

Duurzame huisbankier voor Amsterdam

Terwijl gemeente Amsterdam streeft naar een duurzame energievoorziening, pompt bankier van de gemeente ING meer dan honderd m...

Lees verder