Amsterdam krijgt visie voor Groen 2025


12 oktober 2016

In Amsterdam wordt een visie Groen 2025 opgesteld. Een motie hierover is bij de bespreking van Koers 2025 door de gemeenteraad aangenomen. Met Koers 2025 zoekt de gemeente naar bouwlocaties voor 50.000 woningen voor 2025. De Partij voor de Dieren vindt de strijd die tussen rood en groen is ontstaan zorgelijk en wil met Groen 2025 het groen in Amsterdam beter beschermen.

Tijdens de behandeling van Koers 2025 is het voorstel van PvdD-raadslid Johnas van Lammeren aangenomen waarin gevraagd wordt om een visie document Groen 2025 op te stellen. Daarin moet beschreven worden hoe het college het groene stedelijke weefsel versterkt en uitbreidt. De Partij voor de Dieren ziet Groen 2025 als een tegenhanger van de verwoede bouwplannen van het college. Raadslid Johnas van Lammeren: “Het groen in Amsterdam heeft veel positieve effecten: het is goed voor de volksgezondheid, de waterberging en het werkt verkoelend in een warme periode. Het verdwijnen van groen in de stad, zoals volkstuinen, moet echt worden tegengehouden. Met de visie Groen 2025 dwingen we het stadsbestuur beter na te denken bij nieuwe plannen, met het doel het groen in Amsterdam beter te beschermen.”

De Partij voor de Dieren vindt dat het college van B&W meer moet nadenken over in welke stad Amsterdammers willen wonen, in plaats van plannen te maken met vaste uitgangspunten zoals 50.000 nieuwe woningen. Van Lammeren: “Elke raadsvergadering verdwijnt er door plannen ergens in Amsterdam weer wat groen. Denk aan de Scheepsbouwweg in Noord, het RAI hotel in Zuid, en het crematorium in Oost. We blijven ons verzetten tegen het opofferen van stadsnatuur voor bouwprojecten. Een visie Groen 2025 kan het afhappen van de groene ruimte in Amsterdam tegengaan.”

Johnas van Lammeren neemt bloemen in ontvangst van bewoners betrokken bij Volkstuinencomplex Amstelglorie

Johnas van Lammeren met bewoners betrokken bij Volkstuinencomplex Amstelglorie

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Compenseer bomenkap Amsterdamse Bos

De Partij voor de Dieren heeft kritische vragen gesteld over de compensatie van 4800 bomen die in het Amsterdamse Bos gekapt ...

Lees verder

PvdD wil einde aan particulier vuurwerk met vuurwerkshow à la Londen

Een stop op het afsteken van vuurwerk door particulieren en een professionele vuurwerkshow van formaat. Als het aan de Partij...

Lees verder