Extra geld voor Dieren­am­bu­lance Amsterdam


14 september 2016

De gemeente Amsterdam heeft besloten om de Dierenambulance eenmalig een extra subsidie van 100.000 euro toe te kennen. Dit op aandringen van de Partij voor de Dieren Amsterdam, die de extra subsidie verzocht omdat de Dierenambulance zeer verouderde hulpmiddelen niet kon vervangen.

PvdD-raadslid Johnas van Lammeren heeft dit jaar al meerdere malen aan de bel getrokken over de slechte financiële situatie van de Amsterdamse Dierenambulance. Van Lammeren: “De Dierenambulance verkeert al lange tijd in zwaar weer, er zijn oude ambulances en hulpmiddelen die hard aan vervanging toe zijn. Het is goed dat er nu geld is om de uitrusting voor het redden van dieren te vervangen.”

Helaas is er de afgelopen jaren flink bezuinigd op de Dierenambulance. De Partij voor de Dieren heeft zich hier steeds tegen verzet en pleit nog steeds voor meer structurele subsidie voor dierenwelzijn. In juli heeft onder meer de Partij voor de Dieren gevraagd om de Dierenambulance zeker met 100.000 euro, het liefst structureel, tegemoet te komen. De wethouder Dierenwelzijn heeft daarop toegezegd in gesprek te gaan met de directeur van de Dierenambulance. Vandaag is bekend geworden dat de Dierenambulance een ton krijgt uit een potje met geld voor dierenwelzijn. De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt het van groot belang dat de Dierenambulance in staat is om goede hulp aan dieren te kunnen bieden en blijft zich hiervoor inzetten.

Gerelateerd nieuws

Mogelijk einde aan verkoop levende krabben en kreeften Amsterdam

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt het onacceptabel dat krabben en kreeften nog levend gekookt worden voor co...

Lees verder

Aandacht voor cirkel van geweld neemt toe

De aandacht voor dierenmishandeling neemt toe binnen de aanpak van huiselijk geweld. Dit is nodig omdat in de helft van de ge...

Lees verder