Zwerf­reptiel kan weer rekenen op onderdak


20 januari 2012

Amsterdamse zwerfreptielen kunnen weer rekenen op onderdak. De reptielenopvang, die in de regio Amsterdam in een impasse verkeerde, is gisterenmiddag tijdelijk gered nadat de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen aan wethouder Van der Burg had gesteld. Die zegde een subsidie van 5000 euro toe aan reptielenopvang Zwanenburg.

Goede opvang voor dieren in de stad is een van de hoofdprioriteiten van de Partij voor de Dieren. De moeilijkheden rond de opvang van reptielen zijn niet nieuw. Stichting De Imperator, het enige opvangcentrum voor reptielen in Amsterdam, dreigde vorig jaar al te moeten sluiten. De gemeente Amsterdam kende de opvang een subsidie toe, maar wegens het overlijden van oprichter Ad Schelleman kon de opvang desondanks niet worden voortgezet.

Vorige week kondigde de reptielenopvang van Stichting Dierenhulpdienst Nederland in Zwanenburg aan te moeten sluiten wegens geldgebrek. De Dierenambulance Amsterdam kon hierdoor geen kant meer op met in Amsterdam aangetroffen reptielen en luidde de noodklok. De Partij voor de Dieren trok hierop aan de bel bij wethouder Van der Burg, waarop deze een subsidie van 5000 euro toezegde aan reptielenopvang Zwanenburg.

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Van der Burg om boven water te krijgen waar nu precies de verantwoordelijkheid ligt als het om de opvang van reptielen gaat, zodat naar een blijvende oplossing gezocht kan worden. De gemeente heeft eerder in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren laten weten dat zij meent dat reptielen geen zwerfdieren zijn, omdat ze een kennelijke eigenaar hebben. Daarom wordt de opvang en het vervoeren van reptielen door de gemeente Amsterdam gezien als een niet-wettelijke taak.

Reportage AT5

[plugin news default "reptielen"]

[plugin vragen null "reptielen"]

[plugin moties null "reptielen"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse zwerfreptielen in nood

Zwerfreptielen in Amsterdam en omstreken kunnen nog maar moeilijk onderdak krijgen in reptielenopvangcentra. In de Metro van ...

Lees verder

Opvang voor daklozen en hun honden tijdens extreme koudeperiodes

Vandaag heeft de wethouder aan de Partij voor de Dieren toegezegd dat honden van dakloze hondenbezitters tijdens extreme kou ...

Lees verder