Opvang voor daklozen en hun honden tijdens extreme koude­pe­riodes


25 januari 2012

Vandaag heeft de wethouder aan de Partij voor de Dieren toegezegd dat honden van dakloze hondenbezitters tijdens extreme kou en verplichte opvang (noodverordening) ook een plek zullen krijgen.

Vanwege extreme weersverwachtingen had de burgemeester eind 2010 een noodverordening afgeroepen in Amsterdam. Via deze noodverordening kan de gemeente mensen van straat halen om ze onder te brengen in een opvang. Dit doet de gemeente Amsterdam om de daklozen te beschermen. Helaas was tijdens vorige noodverordening geen rekening gehouden met dakloze hondenbezitters.

Deze daklozen voelden zich daarom genoodzaakt om tijdens de winterkoude hun verblijf buiten te vinden met alle gevolgen vandien. Voor dakloze hondenbezitters is hun hond vaak hun enige maatje. Een goede opvang voor deze honden is daarom zowel voor de daklozen als voor de honden van belang. Steden als Antwerpen en Brussel erkennen dit probleem en hebben maatregelen getroffen. De Partij voor de Dieren is blij met de toezegging van de wethouder.

[plugin news default "dakloze"]

[plugin vragen null "dakloze"]

[plugin moties null "dakloze"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Zwerfreptiel kan weer rekenen op onderdak

Amsterdamse zwerfreptielen kunnen weer rekenen op onderdak. De reptielenopvang, die in de regio Amsterdam in een impasse verk...

Lees verder

Amsterdam onderzoekt verbod gratis draagtas

In juli 2012 diende de Partij voor de Dieren Amsterdam het voorstel 'Einde gratis draagtas' in bij de gemeente Amsterdam. In ...

Lees verder