Amster­damse zwerf­rep­tielen in nood


18 januari 2012

Zwerfreptielen in Amsterdam en omstreken kunnen nog maar moeilijk onderdak krijgen in reptielenopvangcentra. In de Metro van vandaag luidt René Verhoogt, directeur van de Dierenambulance Amsterdam, de noodklok.

Vorig jaar moest de enige reptielenopvang van Amsterdam, Stichting Imperator, de deuren sluiten vanwege het overlijden van Ad Schelleman, die het belangrijkste deel van de verzorging op zich nam. Sindsdien brengt de Dierenambulance zwerfreptielen onder in andere opvangcentra. De reptielenopvang van Stichting Dierenhulpdienst Nederland (SDN) in Zwanenburg heeft aangegeven te moeten sluiten en heeft daarom een opnamestop afgekondigd. De Dierenambulance Amsterdam kan nu de reptielen niet meer in de regio onderbrengen. De kosten worden te hoog wanneer de reptielen naar opvangcentra buiten de regio moeten worden gebracht.

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Van der Burg om boven water te krijgen waar nu precies de verantwoordelijheid ligt als het om de opvang van reptielen gaat, zodat naar een oplossing gezocht kan worden. De gemeente heeft eerder in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren laten weten dat zij meent dat reptielen geen zwerfdieren zijn, omdat ze een kennelijke eigenaar hebben. Daarom wordt de opvang en het vervoeren van reptielen door de gemeente Amsterdam gezien als een niet-wettelijke taak.

Metro (18-01-2012): 'Geen redding meer voor zwerfreptiel'

[plugin news default "reptielen"]

[plugin vragen null "reptielen"]

[plugin moties null "reptielen"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Geef natuur de ruimte in het Amsterdamse Bos

Vandaag werd in de commissie Bouwen, Wonen en Klimaat het Bosplan besproken, het plan dat de door het college gewenste ontwik...

Lees verder

Zwerfreptiel kan weer rekenen op onderdak

Amsterdamse zwerfreptielen kunnen weer rekenen op onderdak. De reptielenopvang, die in de regio Amsterdam in een impasse verk...

Lees verder