Wethouder gaat met retail praten om verbruik draag­tasjes terug te dringen


21 november 2011
Op woensdag 16 november werd in de raadscommisie BWK het Partij voor de Dieren-voorstel 'Einde gratis draagtas' besproken. In het voorstel stelt de Partij voor de Dieren voor om een taks in te voeren op iedere draagtas, papier dan wel plastic, die in de winkel wordt verstrekt.
Hanneke Kijlstra, initiatiefnemer van het plan Dordrecht Plastic Tas Vrij kwam inspreken om het belang aan te geven van het aanpakken van het wegwerpgedrag dat de uitgifte van gratis draagtasjes in stand houdt.

Wethouder Van Poelgeest (Klimaat) beriep zich in zijn reactie op Gemeentewet toen hij zei geen taks te kunnen invoeren. Wel was hij enthousiast over het idee en zegde hij toe om de tafel te gaan zitten met winkelketens. Binnen een half jaar rapporteert hij de uitkomsten van die gesprekken aan de gemeenteraad.

[plugin news default "draagtas"]

[plugin vragen null "draagtas"]

[plugin moties null "draagtas"]

[plugin initiatieven null "draagtas"]

Gerelateerd nieuws

Bescherm het milieu, maak een einde aan de gratis draagtas

Ruim 32 miljoen plastic tassen worden er elke maand in Amsterdam weggegooid, dat zij er 41 per Amsterdammer per maand. Dit bl...

Lees verder

Verhoging Amsterdamse subsidies onaanvaardbaar in het licht van lastenverzwaring

“Met de huidige economische crisis is het al moeilijk genoeg voor de Amsterdamse huizenbezitters. Landelijk hebben 300.000 hu...

Lees verder