Vragen over toename dumpen van kippen


27 november 2015

Raadslid Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat er steeds meer kippen gedumpt worden in Amsterdam. Deze dieren zijn het gewend om verzorgd te worden en kunnen zichzelf niet redden in de stad. Onlangs werden er nog twee gedumpte kippen door een hond verscheurd in het Rembrandtpark.

“Stadslandbouw is een goede trend, want het is belangrijk dat mensen weten waar hun eten vandaan komt en dat dit op een duurzame manier verbouwd wordt. Maar het is spijtig om te zien dat er kippen aangeschaft worden, die vervolgens op straat gedumpt worden als het toch wat meer werk blijkt te zijn dan verwacht”, aldus Van Lammeren. Op diverse websites wordt het houden van kippen als zeer gemakkelijk omschreven, terwijl deze dieren ook een goede verzorging nodig hebben en ziek kunnen worden.

De Partij voor de Dieren heeft het college daarom gevraagd om inzichtelijk te maken hoeveel kippen er de afgelopen jaren gevonden zijn. Daarnaast roept Van Lammeren het college op om mensen meer voorlichting te geven over het houden van kippen. Mocht het houden van kippen dan alsnog tegenvallen, dan moet duidelijk zijn waar de dieren terecht kunnen zodat zij niet zomaar op straat of in een park aan hun lot worden overgelaten.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Verzet tegen verdwijning groen in Noord

Door bouwplannen in Amsterdam Noord zal een stuk groen met 55 bomen verdwijnen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het plann...

Lees verder

Amsterdamse lucht moet schoner

Deze week is er op verzoek van de Partij voor de Dieren in de commissie gesproken over de sterk vervuilde Amsterdamse lucht. ...

Lees verder