Verzet tegen verdwijning groen in Noord


26 november 2015

Door bouwplannen in Amsterdam Noord zal een stuk groen met 55 bomen verdwijnen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het plannen voor de bouw van 53 woningen aan de Scheepsbouwweg. Buurtbewoners zijn hier fel tegen. De Partij voor de Dieren is de enige partij in de gemeenteraad die dit dichtsmeren van de stad aan de kaak stelde.

Er wordt onnodig groen opgeofferd voor de bouw van woningen aan de Scheepsbouwweg in Amsterdam Noord. De Partij voor de Dieren verzet zich tegen het alsmaar uitbreiden van Amsterdam omdat de balans in de stad zoek raakt. Volbouwen van de stad leidt ertoe dat het aantal vierkante meters groen per inwoner slinkt, de druk op de openbare ruimte toeneemt en het aantal plekken voor rust en recreatie afneemt. Buurtbewoners zijn ook tegen het bouwproject aan de Scheepsbouwweg.

Duo-raadslid Lammert van Raan heeft dit standpunt uitgedragen in verschillende commisievergaderingen. Vervolgens heeft raadslid Johnas van Lammeren tijdens de raadsvergadering een motie ingediend om de bouwplannen tegen te houden. Door de bouwplannen van dit college verdwijnt er bij elk project steeds een stukje groen waardoor er steeds minder groen in Amsterdam zal zijn. Tijdens de behandeling bleek dat niet alleen de coalitie, maar ook oppositiepartijen zoals Groenlinks, voor de bouwplannen aan de Scheepsbouwweg zijn.

De Partij voor de Dieren hekelt de verdichting van Amsterdam waar dit college mee bezig is: het volbouwen van elke lege plek. Het verlies van groen in de wijken gaat ten koste van de leefbaarheid van Amsterdam; uit studies is gebleken dat groen goed is voor de mens. Wie veel natuur om zich heen heeft, heeft minder last van depressie. In plaats van bouwen in het groen zou er bij echte noodzaak gebouwd kunnen worden op al bestaand bebouwd gebied.

Foto: Ivar Janmaat

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdam moet zich uitspreken voor 100km/u op A2

De gemeente Amsterdam moet zich uitspreken voor een maximumsnelheid van 100 km per uur op de A2. Een initiatiefvoorstel dat d...

Lees verder

Vragen over toename dumpen van kippen

Raadslid Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat er steeds ...

Lees verder