Vragen gesteld over de enige reptie­len­opvang in Amsterdam: Stichting Imperator


24 augustus 2010

Afgelopen weken stonden de kranten er vol van: Stichting Imperator. De enige reptielenopvang die Amsterdam kent dreigt te gaan sluiten door gebrek aan financiële hulpmiddelen.

Stichting Imperator opgericht door Ad Schelleman, vangt al jaren slangen en schildpadden op. Ad heeft al zijn spaargeld erin gestoken en zijn huis opgegeven voor de stichting. De dieren worden namelijk niet meer doorverkocht, aangezien de meeste mensen niet weten hoe ze met dit soort gevaarlijk dieren om moet gaan, aldus Ad.

De Politie en de Dierenambulance weten deze stichting inmiddels ook goed te vinden. Een derde van de ingebrachte dieren komt via de Dieren Ambulance. Maar nu de sponsoren van de stichting afhaken vanwege de economische crisis heeft Ad geen geld meer om de opvang open te houden. Verwacht wordt dat hij aan het eind van dit jaar al zijn deuren moet sluiten.

Ad krijgt geen subsidie, omdat hij geen “zwerfdieren” zou opvangen en omdat hij de aanvraag verkeerd heeft ingediend. Het gekke is dat De Dierenambulance wel een subsidie van de gemeente krijgt als ze deze zwerf reptielen van straat halen. Waarom Ad dan geen subsidies krijgt toegewezen is onduidelijk. Waar moeten de gevonden of in beslag genomen reptielen heen als Stichting Imperator er niet meer is? Juist zulke gevaarlijke dieren zouden goed opgevangen worden. Daarom heeft de Partij voor de Dieren afgelopen vragen gesteld aan de Gemeente. We wachten nog op antwoord.

[plugin news default "reptielen"]

[plugin vragen null "reptielen"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdam heeft geen knaagdierenopvang

Net als iedere zomer, zitten de asielen in de stad weer stampvol. De economische crisis verergert dit probleem. Dit jaar werd...

Lees verder

Alweer een noodlanding op Schiphol, Amerika biedt uitkomst

Gisteren is er wederom een vliegtuig met een noodlanding op Schiphol beland. Deze keer van Arke-Fly. Een of meerdere vogels k...

Lees verder