Amsterdam heeft geen knaag­die­ren­opvang


18 augustus 2010

Net als iedere zomer, zitten de asielen in de stad weer stampvol. De economische crisis verergert dit probleem. Dit jaar werden meer tamme knaagdieren op straat aangetroffen of weggedaan. Dit is een groot probleem in een grote stad zonder knaagdierenopvang.

De enige asielen die knaagdieren op te vangen zitten begin van de zomer al vol. Daarom heeft de Dierenambulance zich opgeworpen konijnen op te vangen, ofschoon dit officieel niet onder haar taken valt. En ook bij de Dierenambulance is er nu al gebrek aan ruimte. Afgelopen maand is de Partij voor de Dieren Amsterdam op bezoek gegaan bij de Dierenambulance om het probleem met eigen ogen te aanschouwen.

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over het tekort aan knaagdierenopvang. Ook wil ze weten hoe in het vervolg deze problematiek voorkomen kan worden. De Partij voor de Dieren wil de impuls aankopen van dieren aanpakken. Het aanbieden van jonge konijntjes in dierenwinkels zou op een andere manier moeten gebeuren. Anders zitten de dierenasiels volgende jaar weer vol met konijnen.

[plugin news default "opvang"]

[plugin vragen null "opvang"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws in Amsterdam

Wilt u op de hoogte blijven van wat er gebeurt in Amsterdam en provincie Noord-Holland, meld u dan aan voor onze nieuwsbrie...

Lees verder

Vragen gesteld over de enige reptielenopvang in Amsterdam: Stichting Imperator

Afgelopen weken stonden de kranten er vol van: Stichting Imperator. De enige reptielenopvang die Amsterdam kent dreigt te gaa...

Lees verder