Voor­lichting over gevaren van oplopende hitte in gepar­keerde auto’s


16 mei 2017

Er komt aandacht voor de gevaren van de snel oplopende temperatuur in geparkeerde auto’s bij warm weer. Het komt nog steeds voor dat er kinderen of dieren in een geparkeerde auto worden achtergelaten terwijl de temperatuur bij warm weer ontzettend snel stijgt. De gemeenteraad van Amsterdam heeft een motie van raadslid Johnas van Lammeren aangenomen voor een voorlichtingscampagne hierover.

De dierenambulance en politie krijgen in de zomer geregeld te maken met honden die in een veel te hete auto opgesloten zitten. De temperatuur in de auto loopt razendsnel op. Als het buiten 24 °C is, is het in een auto na een half uur al 43 °C. Ondertussen heeft de hond geen gelegenheid om zijn warmte kwijt te raken, en kan binnen een kwartier bewusteloos raken en sterven. Voor veel mensen is het onduidelijk wanneer er een ruit mag worden ingeslagen om het dier te bevrijden, soms uit een levensbedreigende situatie.

PvdD-raadslid Johnas van Lammeren: “Voorkomen is beter dan genezen. We zien graag dat er aandacht voor dit probleem is want het komt ook in Amsterdam nog steeds voor. Voor iedereen moet duidelijk zijn dat je met warm weer geen kinderen en levende wezens in een auto achterlaat.” Er zal in een landelijke campagne extra aandacht komen voor het probleem.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Monitoring op handhaving dierenmishandeling

De gemeenteraad van Amsterdam heeft unaniem een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen om de handhaving op dierenmisha...

Lees verder

Voltallige gemeenteraad stemt voor diervriendelijke verlichting

De gemeenteraad van Amsterdam heeft twee voorstellen van de Partij voor de Dieren voor faunavriendelijke verlichting unaniem ...

Lees verder