Toneel­voor­stelling met levende dieren


12 juli 2010

Naast de komst van het circus naar de stad, was er op het “Over ’t IJ festival” dit jaar een opmerkelijke toneelvoorstelling van F.C Bergman: “Wandelen op de Champs-Elysees”, waarin “seks” met levende dieren werd bedreven.

Tijdens de voorstelling worden allerlei bestialiteiten uitgevoerd met o.a. kippen, muizen, konijnen en zelfs een paling. Deze zouden geen wezenlijke bijdrage leveren aan het toneelstuk als we het NRC cultuurblog van Wilfred Takken erop nalezen: “Overigens zijn de scènes met die bronstige dierenhandelaar van de Antwerpse Vogeltjesmarkt slechts korte intermezzi in een verder prachtige voorstelling rijk gevuld met indrukwekkende beelden waaraan niemand aanstoot hoeft te nemen.” De Partij voor de Dieren betreurt het dat de makers van het stuk alleen menen te kunnen choqueren door geveinsde seks te hebben met hun eigen huisdieren.

De afdelingsinspecteur van de Dierenbescherming is er meerdere malen langs geweest en heeft de makers en acteurs verzocht om te stoppen met het gebruik van levende dieren. Meer kon er niet gedaan worden. Immers het gebruik van levende dieren is niet verboden en de “seks” is slechts suggestief. De vraag is of de dieren stress ervan ondervinden. Wij denken van wel en daarnaast vinden we het dieronwaardig om te masturberen met een levende muis in de mond.

Inmiddels wordt het stuk niet meer gespeeld in Amsterdam, alleen nog in Antwerpen. Daarnaast is het geselecteerd door de jury van het Theaterfestival als een van de beste voorstellingen van het seizoen.

[plugin news default "vermaak"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Gemeente Amsterdam geeft de voorkeur aan circussen zonder wilde dieren

Aanstaande zomer komt circus Renz weer naar Amsterdam. Hoewel de gemeente circussen met wilde dieren niet kan verbieden, heef...

Lees verder

Op kennismakingstournee langs de dierenorganisaties

We hebben als fractie nog niet veel van ons laten horen op het internet, maar we hebben wel van ons laten horen in de raa...

Lees verder