Tafeltje dekje voor ratten in Rivie­ren­buurt


Partij voor de Dieren roept op tot preventie en struc­turele aanpak

2 februari 2021

Bewoners van de Rivierenbuurt melden een toename van ratten in de buurt. De Partij voor de Dieren roept op tot een preventiebeleid zoals voorlichting en het instellen van een voerverbod. Nu puilen afvalcontainers uit en er is veel voedsel op straat te vinden, waardoor de buurt een gedekte tafel is voor ratten.

Raadslid Anke Bakker: "Wat de Partij voor de Dieren betreft zijn de ratten niet de boosdoeners die ‘bestreden’ moeten worden. Nee, het is ons eigen gedrag dat het probleem is. Al het afval op straat is 'tafeltje dekje' voor ratten. Dit inzicht was ook het uitgangspunt van het beleid van het college dat in 2017 werd uitgewerkt. De inzet zou gericht zijn op de structurele aanpak van de oorzaken en niet de rat zelf, behoudens ratten in huis of in het geval van excessieve situaties.”

In stadsdeel Zuid lijkt het aan deze structurele aanpak te schorten. Meldingen bij de GGD en stadsdeel worden al jarenlang niet opgevolgd volgens bewoners. Ook bewoners en een stadsdeelcommissielid willen dat er gekeken wordt naar het tijdig legen van afvalcontainers, het aanpakken van zwerfvuil, het aanpakken van de riolering en voorlichting. De Partij voor de Dieren verzoekt het college om de raad te informeren over preventieve maatregelen en een structurele aanpak.

Lees hier:
Schrif­te­lijke vragen over ‘tafeltje dekje’ voor ratten in de Rivie­ren­buurt


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Bomenkap in West spant de kroon

Anke Bakker (raadslid Partij voor de Dieren) trekt aan de bel over forse bomenkap in stadsdeel West. Overal in de stad wordt ...

Lees verder

Artis is ons levende koloniale erfgoed waar velen de ogen nog voor sluiten

Artis is ons levende koloniale erfgoed waar velen de ogen nog voor sluiten De Amsterdamse dierentuin Artis is ontstaan in een...

Lees verder