Stop de plannen voor ongewilde Willi­bror­dus­garage


18 september 2018

De Partij voor de Dieren dient woensdag een voorstel in om de komst van de Willibrordusgarage tegen te houden. De garage is ongewild, onrendabel en ongezond. Wat de PvdD betreft moet er nu eindelijk een punt gezet worden achter de omstreden plannen. Eerder gaf de SP met een onverwachte draai de doorslaggevende stem om de garage aan te leggen, maar de partij krijgt nu een herkansing om de omstreden plannen voor de garage te stoppen.

De Partij voor de Dieren is niet overtuigd van nut en noodzaak van de garage. Deze week werd bovendien duidelijk dat de gloednieuwe nabijgelegen Albert Cuypgarage grotendeels leegstaat. “Het is onverantwoordelijk om door te gaan met de aanleg van de Willibrordusgarage,” vindt PvdD-raadslid Jennifer Bloemberg. “Er heerst veel weerstand bij omwonenden tegen de garage omdat er meer verkeer in de wijk komt. De luchtkwaliteit in de omgeving zal daardoor ook verslechteren.” Met de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad verwacht de PvdD een meerderheid te vinden tegen de aanleg van de garage.

De aanleg van de Willibrordusgarage gaat bijna 25 miljoen euro kosten. Vragen over de exploitatiekosten en –verliezen van parkeergarages die PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren in 2017 stelde, zijn nog steeds niet beantwoord. In plaats van meer auto’s de stad in te lokken met garages zet de Partij voor de Dieren liever in op meer P+R mogelijkheden aan de rand van de stad.

Gerelateerd nieuws

Dierenambulance bestaat 40 jaar!

Afgelopen weekend vierde de Dierenambulance Amsterdam hun 40-jarige jubileum met marktkramen, rondleidingen, workshops en veg...

Lees verder

PvdD bezorgd over recycling kunstgrasmatten

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over het recyclen van afgedankte Amsterdamse Kunstgrasvelden. In ...

Lees verder