Dieren­am­bu­lance bestaat 40 jaar!


17 september 2018

Afgelopen weekend vierde de Dierenambulance Amsterdam hun 40-jarige jubileum met marktkramen, rondleidingen, workshops en vegan hapjes. Directeur Margje de Jong hield een speech met dank aan alle vrijwilligers en medewerkers en sprak opgelucht over de toegezegde extra subsidie van de gemeente. Raadslid Anke Bakker was erbij om het te vieren en nam een kijkje in een van de wagens.

De Dierenambulance Amsterdam kwam de afgelopen jaren meerdere keren in het nieuws vanwege geldnood. Door enorme bezuinigingen van de gemeente moest de helft van het personeel van de Dierenambulance vertrekken en alsnog werd er verlies gedraaid. Ondertussen moest een ambulance vervangen worden en had het pand onderhoud nodig. De Partij voor de Dieren heeft keer op keer aangedrongen bij het gemeentebestuur om de bezuinigingen terug te draaien. Eindelijk is door dit college toegezegd om de subsidie fors te verhogen naar tevredenheid van de Dierenambulance!

Je kunt de Dierenambulance dag en nacht bellen op 0900-210 00 00 voor hulp aan zieke en gewonde dieren. Ook heeft de ambulance de taak om dode dieren van straat af te halen. Vanwege de hete en droge zomer van dit jaar waren er een hele hoop meer dieren die hulp nodig hadden. De Dierenambulance is tot nu toe in Amsterdam 1000 keer meer uitgerukt dan tot aan half september vorig jaar vanwege uitgedroogde of zwaar vermagerde dieren. De Partij voor de Dieren vindt het werk van de Dierenambulance zeer waardevol en blijft zich inzetten voor genoeg subsidie.