PvdD bezorgd over recycling kunst­gras­matten


19 september 2018

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over het recyclen van afgedankte Amsterdamse Kunstgrasvelden. In de Zembla-uitzending ‘De Kunstgrasberg’ van 12 september kwam naar voren dat meerdere Nederlandse recyclingbedrijven blijken te frauderen. In plaats van kunstgras te recyclen wordt het illegaal opgeslagen en soms zelfs weer doorverkocht.

PvdD- fractievoorzitter Johnas van Lammeren is bezorgd over deze gang van zaken. Hij heeft het college gevraagd om na te gaan met welke afvalrecyclingbedrijven de gemeente contracten heeft afgesloten voor het recyclen van kunstgrasmatten. Tevens wil hij graag weten of dit recyclingproces gemonitord wordt. Daarbij wilde hij ook graag weten of de gemeente al signalen heeft gekregen over misstanden in de recycling van de door haar aangeboden kunstgrasmatten en of de gemeente maatregelen gaat nemen om zich ervan te verzekeren dat de kunstgrasmatten goed gerecycled worden.

De Partij voor de Dieren Amsterdam zorgde er eerder al voor dat alle nieuwe kunstgrasmatten voortaan met biologisch afbreekbaar materiaal worden ingestrooid.

https://amsterdam.partijvoordedieren.nl/news/nieuwe-kunstgrasvelden-amsterdam-ingestrooid-met-kurk-of-kokos

Gerelateerd nieuws

Stop de plannen voor ongewilde Willibrordusgarage

De Partij voor de Dieren dient woensdag een voorstel in om de komst van de Willibrordusgarage tegen te houden. De garage is o...

Lees verder

Coalitiepartijen stemmen na draai in met ongewilde parkeergarage

Na een opvallende draai hebben GroenLinks en PvdA de doorslag gegeven voor de bouw van de ongewilde en overbodige Willibrordu...

Lees verder