Stichting Amster­damse Zwerf­katten door brand dakloos


14 januari 2011

Gisteren heeft een drama plaats gevonden. Brand in de nieuwe locatie van de Stichting Amsterdamse zwerfkatten heeft aan negentien katten het leven gekost. En de stichting dakloos gemaakt.

“Dit is een regelrechte ramp. Ze zijn goddank in hun slaap door verstikking om het leven gekomen en niet door brand en paniek. De brandweer heeft ze in hun mandjes teruggevonden” aldus Marlijn Sonne, bestuurslid. Zeven katten, die in zich een andere ruimte bevonden hebben het overleefd. Ze liggen nu ter observatie in een zuurstoftank. Later deze week zal duidelijk worden of deze katten het zullen overleven.

Sommigen medewerkers zijn er helemaal van getraumatiseerd, maar ondertussen gaan de werkzaamheden van de stichting Amsterdamse zwerfkatten gewoon door. De meest noodzakelijke vangacties zullen doorgaan, aldus een medewerkerster. Maar het grootste probleem is onderdak. De Stichting is nu dakloos en zoekt met spoed een plek om al dan niet tijdelijk verder te gaan. Over een week kan pas gekeken worden welke spullen gered kunnen worden. Maar eerst een Pand... ( At5 verslaat)

[plugin news default "opvang"]

[plugin vragen gemeente "opvang"]

[plugin moties gemeente "opvang"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Verslag vergadering Structuurvisie Amsterdam 2040

Op 12 januari vergaderde de raadscommissie Bouw, Wonen en Klimaat over de Structuurvisie Amsterdam 2040. Tijdens de eerste te...

Lees verder

Initiatiefvoorstel Topstad bij Nacht, Kiezen voor vrijere sluitingstijden

Op 13 januari vergaderde de AZF commissie (algemene zaken en financiën) over het initiatiefvoorstel van D66, de PvdD en ...

Lees verder