Stem Johnas: Sexy vlees­ver­vanger op de wallen


22 november 2010

Afgelopen vrijdag heeft Johnas van Lammeren, raadslid en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam, zichzelf samen met presentatrice van de Keuringsdienst van Waarde Marijn Frank, aangeboden als de ‘lekkerste vleesvervanger(s)’ op de Amsterdamse wallen. Beiden zijn genomineerd tot ‘Meest Sexy Vegetariër van 2010’ in de door Wakker Dier georganiseerde verkiezing.


Met deze ludieke actie achter het raam attenderen ze de consument op het feit dat het ‘lekkerste’ stuk ‘vlees’ niet van dieren komt. “De nominatie voor de verkiezing tot ‘sexy vegetariër’ was voor mij de aanleiding om mensen weer eens te attenderen op het goede aanbod van vleesvervangers”, aldus Johnas van Lammeren. Er zijn tegenwoordig lekkere vleesvervangers op de markt die het de consument wel makkelijk maken het vlees te laten staan. Een vegetarische levensstijl kost hierdoor tegenwoordig geen moeite meer en heeft grote voordelen voor mens, dier en milieu .


Sinds 2006 organiseert Wakker Dier de verkiezing van de ‘Meest Sexy Vegetariër’ van het jaar. De organisatie vindt vegetariërs ‘enorm sexy’, “omdat ze elke dag weer kiezen voor dier, klimaat en milieu”. Eerder verkozen sexy vegetariërs zijn onder andere Guido Weijers, Marly van der Velde en onlangs overleden Antonie Kamerling. Dit jaar is de eer aan Johnas van Lammeren om te strijden voor deze begeerlijke titel. Om alle genomineerden te zien en te stemmen op jouw favoriet Johnas en Marijn, surf naar www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier.

Foto's gemaakt door Thomas Schlijper

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdammers betalen mee aan onverdoofd slachten

Amsterdammers betalen ongewild mee aan onverdoofd ritueel slachten. Dit blijkt uit de begroting van de gemeente Amsterdam. Zo...

Lees verder

Actie werkgroep Amsterdam en Dierenbescherming tegen levende kerststal

Afgelopen weken hebben Werkgroep Amsterdam en Dierenbescherming Amsterdam actie gevoerd om levende kerststallen uit de stad t...

Lees verder