Stads­be­stuur Amsterdam tegen tentoon­stellen roof­vogels en uilen


31 maart 2017

Het stadsbestuur van Amsterdam is tegen het gebruik van roofvogels en uilen bij evenementen in Amsterdam. Dit is te lezen in de antwoorden op de vragen die de Partij voor de Dieren in januari stelde over het tentoonstellen van roofvogels en uilen op Amsterdamse braderieën.

Nog steeds worden roofvogels en uilen op drukke braderieën neergezet. Bezoekers kunnen tegen betaling op de foto met de dieren, die zijn vastgeketend aan blokken. PvdD-raadslid Johnas van Lammeren vindt het onacceptabel dat de vogels in een onnatuurlijke omgeving voor menselijk vermaak worden ingezet en stelde schriftelijke vragen. Het stadsbestuur geeft nu in de antwoorden aan ook tegen het gebruik van de roofvogels en uilen te zijn, maar het op dit moment niet te kunnen verbieden.

De gemeente gaat wel het evenementenbeleid wijzigen zodat er altijd een vergunning moet worden aangevraagd als er dieren gebruikt worden. In de vergunning komen verplichtingen over o.a. gezondheidsverklaringen en vakbekwaamheid. De Partij voor de Dieren wil dat er strenge regels vanuit het oogpunt van dierenwelzijn komen. De gemeente heeft het ministerie verzocht om gemeenten meer bevoegdheden te geven om evenementen met dieren te beperken. Als het aan de Partij voor de Dieren ligt komt er zo snel mogelijk een verbod op het tentoonstellen van roofvogels op de Amsterdamse markten.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Geen financiering Amsterdams belastinggeld voor Dakota-pijpleiding

De gemeente Amsterdam moet overstappen naar een eerlijke en duurzame bank. De Partij voor de Dieren verzoekt daar vandaag toe...

Lees verder

Interpellatiedebat over het niet informeren van de gemeenteraad over extra subsidie naar Artis

De Partij voor de Dieren heeft in de raadsvergadering van 5 april 2017 een interpellatiedebat aagevraagd omdat de wethouder d...

Lees verder